| Túrórudi finom torta receptHozzávalók: A tésztához: 4 ek zabpehelyliszt 1 ek cukrozatlan kakaópor 1 ek instant kakaópor 1 fél csomag sütőpor 4 db tojás 2 ek xilit 2 ek folyékony édesítőszer A krémhez: 250 g zsírszegény théntúró 150 g natúr joghurt negyed citrom 1 kk vaníliaaroma 2 ek folyékony édesítőszer 1 tk vaj Bevonás: 75 g étcsokoládé 60 g tejcsokoládé 1 dl kávé 2 dl tej 1 kk rum aroma 50 g földimogyoró Elkészítés: A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk két edénybe. A sárgákat egy gépi habverővel felverjük, a fehérjéhez hozzáadjuk az édesítőt és a xilitet, majd kemény habbá verjük a géppel (ha egy gépet használunk, akkor érdemes a két használat között elmosni és szárazra törölni). A sárgáját óvatosan és folyamatosan belekeverem a fehérjehabba, lassú, nagy ívű mozdulatokkal. Ezt követően a lisztes keveréket is ilyen módon több kisebb részletben adom a habhoz úgy, hogy az ne essen össze. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a kapott masszát és 170 fokon előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük. Majd kivesszük, óvatosan kiforgatjuk a formából/levesszük a forma oldalát attól függően, ki milyen formát használ(előtte érdemes egy késsel a piskóta és a forma oldala között végigmenni), és hagyjuk kihűlni a tésztát. Miután kihűlt, egy éles késsel kettévágjuk a piskótát két lapra, és megtöltjük a túrókrémmel, majd a csokival bevonjuk és rászórjuk a mogyorót. A túrót áttörjük és az olvasztott vaj kivételével minden hozzávalóval egy tálba átkeverjük. Ezután egy gép segítségével krémesre verjük, közben adjuk hozzá az olvasztott vajat. Ha már elég krémes, akkor betesszük a hűtőbe egy kis időre, hogy összedermedjen. A mogyorón kívül minden hozzávalót egy tálba gőz fölött folyamatos keveréssel simára melegítünk. Majd egy kanál és egy kés segítésével bevonjuk a tortát gyors és határozott mozdulatokkal (ügyeljünk arra, hogy a csoki, amilyen gyorsan olvad, olyan gyorsan is hűl ki). A mogyorót összetörjük (én egy konyharuhába tettem bele és egy nagyobb pengéjű késsel összenyomogattam), majd rászórjuk a tortára. Nem baj ha nem ugyanakkorák a darabkák, attól csak még érdekesebb és izgalmasabb lesz a torta. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |