Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres spiráltorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók: egy 30 X 40 cm-es tepsihez

tészta:

4 tojás

15 dkg cukor

15 dkg liszt

2 kávéskanál sütőpor

3 evőkanál olaj

3 evőkanál víz

töltelék: 1 kis üveg eperlekvár

krém bevonáshoz:

25 dkg natúr krémsajt (nálam házi)

2-3 evőkanál porcukor

2 dl tejszín

(ha szeretnénk, hogy a krémnek jobb tartása legyen,akkor 1 zacskó Zselatin Fix is kell még)

tetejére: eper, citromfű

Elkészítés:
A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A tepsibe sütőpapírt teszek. Az egész tojásokat a cukorral habosra verem a robotgéppel (legalább 10 perc), belecsurgatom az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan keverem hozzá a sütőporos lisztet. Belesimítom a tepsibe és kb. 10-12 perc alatt megsütöm. Hagyom egy pár percet hűlni, majd bekenem az eperlekvárral.

Ha teljesen kihűlt, hosszában 5 egyforma csíkra vágom. Az első csíkot feltekerem csigába és a tortatál közepére teszem. A többi csíkot mindig köré tekerem csigavonalban haladva.

A natúr krémsajt házi változatához egy tál fölé tett műanyag szűrőbe teszek egy vékony vászon anyagot/ gézt, ebbe öntöm bele a 450 gr-os 20%-os tejfölt. 2-3 óra alatt kicsurog a savó belőle, és marad kb.25 dkg natúr krémsajtom.(Ezt előző este is meg lehet tenni,reggelre tökéletes lesz.)

A krémhez habbá verem a tejszínt ( ha Dr.Oetker Zselatin fixet használok,akkor ehhez adom hozzá). Ezután adom hozzá a krémsajtot és ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukrot.

A torta tetejét és oldalát is bekenem a krémmel és hűtőbe teszem. Tálalás előtt díszítem a felaprított eperrel és citromfűvel.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés-epres pite » Epres vodka » Epres piskóta szelet » Zabos epres palacsinta
» Epres vaníliaszelet » Epres panna cotta » Márványos epres kenyér » Epres piskóta szeletek
» Epres palacsinta » Finom epres piskótarolád » Epres madártej (U1) » Epres habos metélt hidegen
» Epres joghurtfagyi » Epres kevert tészta » Epres gyümölcstorta » Epres pite


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.