Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi linzertorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

* 22 dkg darált dió;
* 10 dkg liszt;
* 30 darált keksz;
* 18,7 dkg teavaj;
* 17,5 dkg porcukor;
* 2 dkg vaníliás cukor;
* 1 db citrom;
* 2 db tojás;
* 1 dl tej;
* 0,5 dl rum;
* 3 dkg durva dió;
* 1 kávéskanál sütőpor;
* 3 dl baracklekvár;

Elkészítés:
A vajat, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk. Hozzáadjuk a darált diót, a darált kekszet, a tojásokat, tejet, lisztet, a rumot, a durvára tört diót és a sütőport. Mixer segítségével az alapanyagokat összedolgozzuk.

A masszát egy kivajazott, darált keksszel meghintet tortaformába öntjük, a tetejét pedig baracklekvárral megkenjük.

Előmelegített sütőben 160°C fokon készre sütjük.

A felszeletelt tortát friss barackkal tálaljuk.


A receptet beküldte: Reiki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-meggyes linzertorta » Bécsi szelet » Bécsi kifli » Bécsi almás rétes
» Bécsi jegeskávé » Bécsi túrós palacsinta » Bécsi kacsasült » Becsináltleves
» Eredeti bécsi szelet » Bécsi gőzmetélt » Bécsi almatorta » Becsinált leves
» Mákos linzertorta » Bécsi kocka » Citromos csirkebecsinált » Bécsi kocka Edit módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.