Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ünnepi sütemény citromosan recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A tésztához:
2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
1 bögre kristálycukor
25 dkg vaj
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1-2 cl amaretto vagy más illatos likőr
1 citrom reszelt héja
késhegynyi fahéj, szegfűszeg, kardamom
1 teáskanál citromlé
A tészta tetejére:
15 dkg étcsokoládé
kb. 1 evőkanál vaj
Valamint:
vaj, zsemlemorzsa a formához

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a 4 tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is szépen a masszába dolgozzuk. Az amarettót a citromhéjjal, a citromlével, a fűszerekkel, végül a vaníliás cukorral sziruposra keverjük, és belecsurgatjuk a tésztába. Simára keverjük az egészet, és belesimítjuk egy fakanállal a tepsibe vagy tortaformába.

A csokoládét a vajjal krémesre olvasztjuk, és a tészta tetejére kenjük úgy, hogy márványos legyen. A sütire sütés előtt kristálycukrot szórunk, és pár csepp citromlével megcsepegtetjük, már csak az illatok kedvéért!

Kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük, illetve a fogpiszkálón ne maradjon tészta.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lagzis barack aprósütemény » Mikrós túrós sütemény » Dunahullám Sütemény » Almás sütemény másképpen
» Mákos-citromos sütemény » Tejlekváros sütemény » Teához kávéhoz sütemény » Édes teasütemény
» Anzac sütemény » Mézes-krémes sütemény » Rumos kétszínű sütemény » Apró sütemény 2.
» Banános gyors sütemény » Foltos sütemény » Ünnepi krémes piskóta » Török joghurtos sütemény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.