Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

New Orleans-i rizssütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dl főtt rizs vagy tejberizs (ízesítve fahéjjal, szerecsendióval, vaníliával, gyömbérrel)
10 dkg liszt
6-8 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
2 tojás
csipet só
a sütéshez: olaj
a tálaláshoz: porcukor

Elkészítés:
Főzz tejberizst: A rizst (1 pohár) 5 dkg vajon, fehéredésig pirítsd meg. Adj hozzá 2 pohár csipet sóval ízesített vizet és főzd benne a rizst majdnem puhára. Ha a levet felveszi és ragacsossá kezd válni adj hozzá 1 pohár tejet és a fűszereket, majd főzd puhára.

Hagyd hűlni, közben a tojásokat a cukorral verd fel és add hozzá a kihűlt tejberizst, a sütőporral elkevert lisztet és keverd össze. A masszából egy kanál segítségével egyforma gombócokat formázz és lapítsd ki, mint a fasírtnál szoktuk.

Bő forró olajban süsd mindkét oldalát szép aranybarnára.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás máglyarakás » Mézes puszi » Mézes golyó sütés nélkül » Málnás kosár (12 darab)
» Bácskai almáslepény » Omlós mákos pite » Mennyei almás » Habos rebarbarás kocka
» Rizskoch Andi módra » Dominó » Banános almatorta » Kókuszos zabgolyó
» " Epres-túrós palacsinta" » Sütőtökös-zabos keksz » Likőrös szemek » Vendégváró falatok


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.