Tutireceptek.hu fejléc

Francia csirke citromosan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
személyenként 1 csirkemell, fél tojás, kevés finomliszt, normál liszt, 1 citrom, tej, fokhagymapor, bors, só, összesen 5 dl bor, sütéshez vaj, margarin és olaj..

Elkészítés:
A melleket bőrözze le, csontozza ki, bárd lapjával lapítsa, vagy éles késsel szeletelje kb. 1 cm vékonyra. A tojást verje fel, adjon hozzá kis tejet, fokhagymaport, borsot, részletekben keverje hozzá a finomlisztet míg sűrű, de csöppenthető panírt kap. A citromot hámozza meg és szeletelje vékonyra. Serpenyőben hevítsen vajat margarinnal kb. azonos arányban, 1 ek olajjal együtt. A csirkét forgassa normál lisztbe, a fölösleget rázza le, mártsa a panírba, csöpögtesse le a fölösleget. Süsse a zsiradékon aranybarnára. Vegye ki szűrőkanállal, tartsa melegen. Töltse a bort a serpenyőbe, erős hőn forralja míg az alkohol elpárolog. Utána töltse egy részét a csirkére, maradékát tálalja mártogatni.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás csirkemell » Lestyános csirkeraguleves. » Tejfölös csirkepaprikás » Hamis rántott csirkecombok
» Kólás csirke » Curry csirke » Juhtúrós rakott csirke » Csirkemájas saláta
» Lombardiai göngyölt csirke » Csirkés-zöldséges rizotto » Ázsiai csirkemell » Csirkemell céklás rizzsel
» Francia krémes házilag » Baconos rakott csirke » Tárkonyos csirkeleves » Áfonyás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.