Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 db szokásos sült palacsinta, 4 evõkanál sárgabaracklekvár, 2 egész tojás, 1 teáskanál liszt, 1-2 evõkanál porcukor, 5 dl tej, 1 teáskanál vaníliás cukor, csipetnyi só.

Elkészítés:
A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral és felgöngyölve tûzálló tálba rakom. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadva a lisztet és a tejet, kis lángon, állandó keverés közben sûrûre fõzöm. Még forrón hozzáadom a tojásfehérjékbõl vert kemény habot, ezután pedig az egészet rákenem a palacsinták tetejére. Elõmelegített, forró sütõben addig pirítom, amíg a palacsinta teteje (amit a krémnek el kell fednie) szép piros nem lesz.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliás lepény! » Meggyes tepsis palacsinta » Tonhalkrémes zabpalacsinta » Mézes vaníliás likőr
» Sprotnis palacsinta » Vaníliás holdacska » Csúsztatott palacsinta » Kínai palacsinta
» Vaníliás keksz 2 » Csokis palacsinta. » Palacsintába bújt csirke » Palacsinta-kacsák
» Vaníliás korongok » Epres palacsinta » Palacsintatésztás virsli » Kelt palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.