Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelt almás palacsinta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
4 tojás
1 dkg élesztő
6 dl tej
fél citrom reszelt héja
3 savanykás alma

fahéj
porcukor

Elkészítés:
Az élesztőt egy kis langyos tejben (kis cukor hozzáadásával) felfuttatjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. Simára keverjük a lisztet, a tojások sárgáját és egy csipet sót. Belereszeljük egy fél citrom héját, és fokozatosan adagolva hozzá a tejet csomómentesre keverjük.
Az almákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és a tésztához keverjük.
A felfutatott élesztőt is a palacsintatésztához keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kevés vajon a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk belőle.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-diós sajtkrém » Gyergyói palacsinta » Sonkával rakott palacsinta » Parajos palacsinta
» Almás csirkemell. » Almás meggyes túrós lepény » Lekváros palacsinta » Habos-almás sütemény
» Almás zabpehelysüti » Diós, habos palacsinta » Almás-mazsolás muffin » Kínai palacsinta
» Meggyes palacsinta 2 » Olga almás » Részeges palacsinta » Lángolós almásszelet


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.