Tutireceptek.hu fejléc

Epres-krémes palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g liszt
2 tojás
1 csipet só
2,5 dl tej
1 evőkanál olaj
1 evőkanál rum
1/2 eper
150 g cukor
1 citrom
1 evőkanál étkezési keményítő
1 zacskó vaníliás pudingpor
4 dl tej
1/2 dl rum

Elkészítés:
A palacsintatésztához keverd simára a lisztet a tojásokkal, a sóval és
a tejjel, fedd le, és legalább 15 percet pihentesd, majd add hozzá az olajat és a rumot. Süss belőle 8 palacsintát, és tartsd őket melegen. A töltelékhez tisztítsd meg az epret, vágd félbe-negyedbe, és tedd egy mélyebb tálkába. Hintsd meg 100 g porcukorral, add hozzá a citrom átszűrt levét, majd fedd le, és hagyd fél órát állni. Közben főzz krémet a pudingporból, a tejből és a maradék porcukorból. Hagyd hűlni, majd ha már langyos, keverd bele a 1/2 dl rumot. Főzd az epret a levével együtt, fedő nélkül, 5 percig. 1/2 dl vízben keverd el a keményítőt, majd öntsd az eperhez. Éppen csak forrald fel és sűrítsd be. Tálaláskor a palacsintát töltsd meg a langyos pudinggal, majd zsebkendőszerűen hajtsd össze, tedd rá és mellé az epret.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyekrémes palacsinta » Japán palacsinta » Csokis Palacsintatorta » Túrós palacsinta pörccel
» Lazacos palacsinta » Rakott cukkinis palacsinta » Alakbarát palacsinta » Rakott palacsinta
» Kedvenc Palacsinta tésztám » Nászutas palacsintánk » Gundel palacsinta 1 » Palacsinta (diabetikus)
» Baconös palacsinta sütőben » Gyümölcsös palacsintatorta » Almás, csokis palacsinta » Gyümölcsös palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.