Tutireceptek.hu fejléc

Vári palacsinta (sós) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30 dkg comb vagy lapocka, 2 dl tejföl, 2 tojás, 13-15 dkg liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tej, kevés (1-2 dl) szódavíz, 1 csokor petrezselyemzöld, 0,5 dl olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A megmosott és leszárított húst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer átdarálom, hogy kenhetõ massza legyen belõle. A tojásokat habosra felverem, beleöntöm a tejet, majd a lisztet és a húsmasszát is hozzáadva addig keverem, amíg egynemû, sûrû tészta lesz belõle. Kevés szódavízzel hígítom, de csak annyira, hogy a szokásosnál kissé sûrûbb massza maradjon. Törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítem, és belekeverem az olajat. A palacsintasütõt az elsõ palacsinta sütése elõtt kiolajozom, és a felforrósított serpenyõben sorban megsütöm a palacsintákat. (Csak az elsõ palacsinta sütése elõtt kell kiolajozni a serpenyõt, a többi palacsinta már "magát olajozza".) A megsült palacsintákat elõször félbe, majd negyedekbe hajtogatom, és kikent tûzálló tálra rendezem. Tetejüket tejföllel megkenem, és csak annyi idõre teszem a forró sütõbe, amennyi idõ alatt az egész átmelegedik, de még nem pirul. Bármilyen friss saláta illik hozzá, de reszelt sajttal meghintve is finom vacsora.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lőcsei palacsinta » Karamellkrémes palacsinta » Skót palacsinta » Almás palacsinta tepsiben
» Palacsinta (Update 1) » Palacsinta-kacsák » Palacsintás rétes » Argentin palacsinta
» Tejmentes palacsintatorta » Pikáns metélt palacsinta » Csirkemell palacsinta » Húsos káposztás palacsinta
» Almás zabpalacsinta » Madártej palacsinta » Fahéjas almapalacsinta » Viki kedvenc palacsintája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.