Tutireceptek.hu fejléc

Almás palacsintalepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
pohár liszt,
1 tojás,
1 pohár tej,
4 alma,
kevés vaj,
fahéj,
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Hámozzuk meg az almát, vágjuk cikkekre. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük bele az almát, hintsük meg cukorral, és pároljuk 5-10 percig. Készítsünk a többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát, öntsük az almára. Amikor az egyik fele megsült, csúsztassuk a lepényt egy tálra, majd a sületlen felével borítsuk vissza a serpenyőben és süssük készre. Szórjuk meg fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
gyerekek szeretik,főleg ha csokiöntettel van leöntve ;)


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépás almasaláta » Almás csirkevagdalt » Almás meggyes pite! » Almás pite (fahéjas)
» Almás zellersaláta » Olga almás » Pudingos-almás kocka » Almás-csokis kuglóf
» Amerikai almás » Fűszeres almás pite » Sütés nélküli almás torta » Almás diófelfújt
» Almás, fűszeres kalács » Almás csoda » Almás kalács » Almás ropogós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.