Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vastag pizzatészta recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
4 g porcukor
5 g szárított élesztő
235 ml langyos víz
310 g liszt
85 g kukoricadara
2 g só
15 ml olívaolaj

Elkészítés:
Egy pohárban keverjük össze a porcukrot, a vizet és az élesztôt, majd 5 percre tegyük félre. Egy nagyobb tálba szórjuk bele a lisztet, a kukoricadarát és a sót. Keverjük össze, és lassan adagoljuk hozzá a megfuttatott élesztőt, majd dolgozzuk tésztává. Ha kész, borítsuk ki egy kilisztezett deszkára és újra dolgozzuk össze. Tegyük egy kivajazott tálba, majd hagyjuk még 45 percig kelni. Aztán gyúrjuk át, hagyjuk állni újabb 5 percig, majd osszuk kétfelé. Mindkét tésztaadagot nyújtsuk ki kb. 23 cm átmérőjű koronggá, majd hagyjuk a tésztakorongokat újabb 20 percig állni. A tésztát pakoljuk meg ízlésünk szerinti feltéttel, és előmelegített sütőben 190 °C-on süssük kb. 15 percig.

Tanácsok:
Az alap recept itt van! Ízlés szerinti feltéttel máris kész! Szerintem így isteni finom a tészta:))

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: 89Szabina


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizzatészta /nagyon finom/ » Füsszeres vastag chips » Vastag mákos süti » Lusta pizzatészta
» Pizza - pizzatészta nékül » Pizzatészta tejjel » Egy egyszerű pizzatészta » Kelt pizzatészta
» Tönköly pizzatészta » Ízletes pizzatészta » Vastag mákos sütemény » Egyszerű pizzatészta
» Olasz pizzatészta » Tuti pizzatészta » Karfiol vastagmártással » Pizzatészta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.