Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol vastagmártással recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
egy szép fej karfiol

7 dkg vaj
1 ek. liszt
8 ek. reszelt sajt
2 tojás
2 dl tejföl

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott karfiolt gyengén sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatva, vajjal jól kikent tűzálló tálba tesszük.
Vastagmártás: 5 dkg vajat felolvasztunk, de forrnia nem szabad, hozzáadunk egy jó kanál lisztet, majd a tűzről levéve 2 evőkanál reszelt sajtot, 2 egész tojást, és 2 dl tejfölt keverünk hozzá. A mártást a karfiolra öntjük, és sütőben szép rózsaszínűre sütjük. Még melegen a maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Tanácsok:
Nagyon finom, és könnyű étel.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás juhtúrós karfiol » Rakott karfiol másképp » Karfiolpuffancs I. » Karfiol savanyítva
» Sonkás sajtos karfiol » Sajtos karfiol. » Tepsis karfiol » Májas karfiol
» Karfiol leves - diétásan » Karfiolos hamis vesevelő » Karfiolos tészta » Karfiol fasírt.
» Karfiolos húsos tarhonya » Karfiolpüré-leves » Karfiol krémleves » Ropogós karfiol mártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.