Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol vastagmártással recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
egy szép fej karfiol

7 dkg vaj
1 ek. liszt
8 ek. reszelt sajt
2 tojás
2 dl tejföl

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott karfiolt gyengén sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatva, vajjal jól kikent tűzálló tálba tesszük.
Vastagmártás: 5 dkg vajat felolvasztunk, de forrnia nem szabad, hozzáadunk egy jó kanál lisztet, majd a tűzről levéve 2 evőkanál reszelt sajtot, 2 egész tojást, és 2 dl tejfölt keverünk hozzá. A mártást a karfiolra öntjük, és sütőben szép rózsaszínűre sütjük. Még melegen a maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Tanácsok:
Nagyon finom, és könnyű étel.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstölt sajtos karfiol » Baconos rakott karfiol » Csőben sült sonkás karfiol » Karfiolos rakottas
» Krokett gombás karfiolból » Karfiol popcorn » Karfiolpörkölt 2. » Tepsis karfiol
» Karfiolkrokett » Sült karfiol egyszerűen » Karfiolos egytálétel » Ropogós karfiol
» Rakott karfiol tojással » Karfiolos-sajtos puffancs » Csőben sült karfiol » Karfiolos puffancs


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.