Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Villám Sacher torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


200 g lágyvaj vagy margarin
300 g porcukor
8 tojás
200 g lágy főzőcsokoládé
100 g sima liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
4 tasak Eredeti Dr. Oetker Pudingpor csokoládé

Kenéshez:

300 g meleg sárgabaracklekvár

Bevonat:

1 tasak Dr. Oetker Decor Tortabevonó ét

Elkészítés:


A vajat, a porcukrot, a tojást és a csokoládét egy keverőtálba töltjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a pudingporral, majd a keverőtálba szitáljuk. Ezután kézi keverővel, eleinte alacsony, majd magas fokozaton az egészet jól elkeverjük.
A tésztát egy kivajazott, belisztezett tortaformába
(26 cm átmérőjű) töltjük, és az előmelegített sütő alsó részébe csúsztatva megsütjük.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 60 perc

A lehűlt tortát kettévágjuk, és a baracklekvár felével megtöltjük.
A megmaradt lekvárral megkenjük a torta tetejét és oldalát, majd 1 óráig hideg helyen állni hagyjuk.
A tortabevonót a csomagoláson lévő előírás alapján előkészítjük, és a tortát bevonjuk vele.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Whiskey-krémes torta » Egyszerű csokoládétorta » Fekete-erdő torta IV. » Téli meggyestorta
» Libamájtorta borzselével » Rumos torta » Imádnivaló japán sajttorta » Citromos torta
» Almás morzsatorta » Áfonyás joghurttorta 1 » Katicabogaras torta » Buktatorta
» Bombajó torta » Túrótorta másképp » Csupa csoki torta » Epres-túrós torta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.