Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Virslis csukott szendvics recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
4 nagy puffancs (vagy 8 kis zsemle), 4-5 dl tej, 2 kis pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál mustár és ketchup, 1 evõkanál majonéz, 2 evõkanál csípõs csalamádé, 1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt.

Elkészítés:
A puffancsokat úgy vágjuk félbe, hogy az egyik oldalon egyben maradjanak. Belsejüket kiszedjük. Az üregeket vajjal, mustárral, ketchuppal és majonézzel bekenjük. A virslik bõrét lehúzzuk és felkarikázzuk. A csalamádét, a virslikarikákat és a megtisztított, apróra vágott zöldhagymát elosztjuk a puffancsokban. A reszelt sajt egyharmadát is beleszórjuk, majd a töltött péksüteményeket kissé összenyomjuk, és a megborsozott, megsózott tejben megmártjuk. A tejbõl kivéve tálra rakjuk. Pár percnyi szikkasztás után ismét a tejbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük. Ezután elõmelegített grillsütõ rácsára (vagy sütõlemezre) rakjuk, és szép pirosra megsütjük. A megmaradt sajttal meghintjük, és a sütõbe visszatéve már csak annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad, de nem barnul.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis zöldbab » Színes emeletes szendvics » Szalonnás szendvicskrém » Micimackó szendvics
» Fűszeres meleg szendvics » Szendvics-torta » Gombás-tejszínes szendvics » Virslisaláta ínyenceknek
» Tonhalkrémes szendvics » Emeletes kebab szendvics » Majonézes virslisaláta » Sajtos-répás szendvics
» Mascarpone-s szendvicskrém » Virslis lecsó (update 1) » Tojásos szendvicskrém » Padlizsános szendvicskrém


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.