Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Virslis hajdina krokett recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg hajdina
fél l víz
4 ek kukoricaliszt
4 ek zabpehely
1 pár virsli
2 ek szőlőmagolaj

Erős Pista
2 tojás
1 fej vöröshagyma
fokhagyma

A beforgatáshoz:

kukoricaliszt

A sütéshez:

kókuszzsír

Elkészítés:
A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítjuk, majd vízzel felöntjük és takaréklángon puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a zabpelyhet, a sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szőlőmagolajat, a tojást és az Erős Pistát is.

Alaposan összegyúrjuk (elképzelhető, hogy igényel még 1-2 kanál kukoricalisztet).

A virsliket nagyságtól függően 5-6 darabra vágjuk, a hajdinás masszából a tenyerünkben kilapítunk egy adagot, majd becsomagoljuk vele a virslidarabokat.

Kroketté alakítjuk, majd meghempergetjük kukoricalisztben és kókuszzsírban pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis rakott cukkini » Gombaropogós vagy krokett » Virslis Rántott Palacsinta » Virslisaláta U1
» Virslis rizottó » Tepsis virslis palacsinta » Virslis tekercsek » Virslis lencsesaláta
» Virslis sajtos saláta » Virslis kifli olajban » Virslis hûstekercs » Virslis csiga pizzakrémmel
» Hajdinás pogácsa » Hajdina cipócska » Virslis lepénykék » Szezámmagos virslis kifli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.