| Virslis hajdina krokett receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg hajdina fél l víz 4 ek kukoricaliszt 4 ek zabpehely 1 pár virsli 2 ek szőlőmagolaj só Erős Pista 2 tojás 1 fej vöröshagyma fokhagyma A beforgatáshoz: kukoricaliszt A sütéshez: kókuszzsír Elkészítés: A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítjuk, majd vízzel felöntjük és takaréklángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a zabpelyhet, a sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szőlőmagolajat, a tojást és az Erős Pistát is. Alaposan összegyúrjuk (elképzelhető, hogy igényel még 1-2 kanál kukoricalisztet). A virsliket nagyságtól függően 5-6 darabra vágjuk, a hajdinás masszából a tenyerünkben kilapítunk egy adagot, majd becsomagoljuk vele a virslidarabokat. Kroketté alakítjuk, majd meghempergetjük kukoricalisztben és kókuszzsírban pirosra sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |