Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg zabpehely
10 dkg porcukor
fél citrom
1 tojás
2 dl tej
1 csomag sütőpor
a tetejére:

gyümölcslekvár

Elkészítés:
Szitáld a lisztet tálba, add hozzá a sütőport, a tojást, és reszeld bele a citrom héját. Ezután egy kicsit pirítsd meg a zabpelyhet, és végül ezt is add hozzá. Jól dolgozd össze, és közben annyi tejjel öntsd fel, hogy lágyabb tésztát kapjál. A vajjal kenj ki egy formát, és szórd ki liszttel, majd a masszát halmozd bele, és forró sütőben süsd körülbelül egy órát, hogy ne égjen oda, tarts félóránként tűpróbát. Ha kész, hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt kend meg gyümölcslekvárral, és szeleteld fel.

Tipp: használj valamilyen fanyar lekvárt, mert ehhez a finomsághoz leginkább az passzol!


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 13 kanalas sütemény » Zabpelyhes rakott kel » Padlizsánfasírt zabpelyhes » Egyszerű sütemény színesen
» Töltött kókuszos sütemény » Könnyű citromos sütemény » Diós rebarbarás sütemény » Finom meggyes sütemény
» Fehérvári sütemény » Túrós-gyümölcsös sütemény » Rázott túrós sütemény » Paplan sütemény
» Zabpelyhes fasírt » Zabpelyhes pogácsa » Mézes zabpelyhes sütemény » Csokis tejszínes sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.