Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

1 csésze puha margarin vagy vaj
1 csésze porcukor
2 tojássárga
1/2 csésze frissen csavart narancslé
1 narancs lereszelt héja
2 kiskanál sütőpor
1/2 kiskanál szódabikarbonát
kevés vaniliáscukor vagy vaniliapor
annyi liszt amennyit felvesz (körülbelül 600 gr)

Elkészítés:

A vajat és a cukrot alaposan összemixeljük. Mikor jól kifehérednek hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódát felfuttatjuk a narancslében és lassacskán minden hozzávalót a tálba öntünk. A lisztből annyi kell hogy jól formázható masszát kapjunk.
Miután a massza jól összeáll, különféle formájú süteményeket formálunk, akár pogácsaszaggatóval is dolgozhatunk. Kedvelt formák a csavartak, ezek apró, 7-10 cm-s kis kalácsokra emlékeztetnek, a kerek pogácsaformájúak és a hosszúkás, kövér téglalap alakúak melyekre villával mintát lehet nyomni. Megszórjuk őket szezámmaggal ha akad otthon és előmelegített, közepes sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi apró sütemény » Raffaello -krémes sütemény » Egyszerű túrós sütemény » Rumos kétszínű sütemény
» Narancsos almaital » Remegős sütemény » Narancsos krémes » New Orleans-i rizssütemény
» Habos-rebarbarás sütemény » Narancsos répatorta » Sütemény tökkel » Kókuszos teasütemény
» Narancsos lazac » Habos Túrós Sütemény » Foltos sütemény » Mázas sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.