Tutireceptek.hu fejléc

Zellerkrém-leves recept

Kategória:


Hozzávalók:
- Egy zellergumó (0 pont)
- 1 leveskocka vagy zsírtalanított húsleves(0 pont)
- fehérbors
- petrezselyem
- zellerszár
- egy kis 12%-os tejföl (6 pont)
- 1 ek liszt (1 pont)

Elkészítés:
A Zellergumót krumplihámozóval megtisztítom, éles késsel apróra felkockázom.
Annyi vízzel teszem fel főni a zellert, hogy bőven ellepje, hozzáadom a leveskockát, megszórom fehérborssal és megfőzöm.
Közben a tejfölben csomómentesre keverem a lisztet, miután megfőtt a zeller, behabarom vele a levest.
A végén meghintem petrezselyemmel, és ha van akkor szárított (vagy friss) zellerszárral.

Tanácsok:
Én a zeller szárát soha nem dobom ki, hanem megmosom, kiszárítom, majd üvegbe teszem és nagyon finom ízt az ehhez hasonló leveseknek.

Pontok: 2 liter leves 7 pont
Egy tányér leves olyan 1,4 pont körül jön ki.
Rendkívül finom és laktató étel.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: wanda2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes keksz Dr. Siegel » Epres-kókuszos túrógombóc » Krumplis palacsinta, 2p/db » Azonnal ehető fagyi
» Tökmagkrém » Áfonyás zabpehelysüti » Mogyorós sonkagolyók » Karfiol leves
» Tepsis kefires hal » Csirkemájjal töltött tök » Almás sütemény másképpen » Zöldséges pita
» Rizottó gombásan » Toszkán paradicsomleves » Tárkonyos raguleves 2. » Joghurtos kehely


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.