Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizottó gombásan recept

Kategória:


Hozzávalók:
(4 személyre):
30 dkg rizs 6 pont
1 szál újhagyma 0 pont
50 dkg gomba 0 pont
2 tk.(olíva)olaj 2 pont
kb. 2 liter zöldségleves-lé (lehet leveskockából is)
néhány szál petrezselyemzöld 0 pont
2 ek. parmezán sajt 2 pont
5 dkg vaj 5 pont
20 dkg főtt morzsolt kukorica (elhagyható) 2 pont

Fűszerek:só, frissen őrölt bors

Összesen:12 pont

Egy adag 3 pont:)

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, egy evőkanál olajon hirtelen átforgatjuk, megüvegesítjük (meg ne égjen, nem kell megpirítani). Beleszórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a rizst és áttetszőre pirítjuk. Hozzáönjük a zöldséglé felét, alacsonyra vesszük a lángot és gyakran megkeverve főzzük tovább a rizst. Amikor a rizs már magába itta szinte az összes levet, hozzáöntünk még egy merőkanálnyit. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizs meg nem puhul. Mikor a rizs már majdnem teljesen megpuhult (az utolsó zöldségleves felöntéskor), hozzáadjuk a főtt kukoricát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A vajat és a reszelt parmezán sajtot a kész rizsbe keverjük.
A gombás rizottó önálló ételként vagy köretként is fogyasztható.

Tanácsok:
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: MoncsiMama


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsós-gombás rizottó » Tavaszi Rizotto » Sajtos csirkemáj-rizottó » Zúzarizottó
» Gyümölcsös - májas rizottó » Sült, gombás rizottó » Zöldséges vegan rizottó » Édes finom rizottó
» Gombás-cukkinis rizottó » Cékla rizottó" » Veserizottó » Csiga rizottó
» Májas rizottó » Halas rizottó 2 » Céklás rizottó » Lencsés rizottó


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.