Tutireceptek.hu fejléc

Toszkán paradicsomleves recept

Kategória:


Hozzávalók:
- 5-6 paradicsom vagy 2 dobozos darabolt paradicsomkonzerv (a sűrített paradicsomot bele ne rakd!!!)
- 2 szelet fehér/félbarna kenyér
- másfél liter húsleves vagy 1 kockából másfél liter leves
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál (nem több) olívaolaj
- két marék friss!!! bazsalikom

Elkészítés:
Az olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd ráteszem a paradicsomot. Ha egész paradicsom, akkor félbe vágom, picit főzöm, majd a héját fakanaállal leszedem.
Amíg a paradicsom fő, a húslevesbe beáztatom a két szelet kenyeret.
Ha a paradicsom pépesedik, hozzáadom a kenyeret és a levest, majd a bazsalikom felét.
Kicsit összefőzöm, majd picit kihűtöm a levest.
A végén hozzáadom a maradék bazsalikomot és botmixerrel összeturmixolom.

Jó étvágyat!

Tanácsok:
Én az európai WW-t csinálom, ami azt jelenti, hogy fél kg zöldségig nem pontozunk, így eszerint pontozom be a levest:
- paradicsom : 0 pont
- húsleves: 0 pont (ha igazi leves, akkor zsírtalanítani kell 0 pontért)
- vöröshagyma és fokhagyma: 0 pont
- olívaolaj: 1 pont
- 2 szelet kenyér : 4 pont

Összesen 5 pont
Ebből a mennyiségből kb. 2,5 liter leves jön ki, egy tányér olyan 4 dl, szóval olyan 6 tányér leves jön ki belőle.
Eszerint egy tányér leves: 0, 83 pont

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: wanda2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes paradicsomleves » Paradicsomleves » Toszkán kenyérsaláta » Böjti paradicsomleves
» Paradicsomleves torta » Tuti paradicsomleves » Toszkán csirke » Finom paradicsomleves
» Fogyókúrás paradicsomleves » Zsályás paradicsomleves » Egyszerű paradicsomleves » Hideg paradicsomleves
» Narancsos paradicsomleves » Erdélyi paradicsomleves » Olaszos Paradicsomleves » Toszkán saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.