| Zöldborsós-sonkás muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó (25 dkg mélyhűtött) 1 csokor ujhagyma 10 dkg főtt sonka 1 csokor petrezselyem 1 ek. olaj só bors TÉSZTÁHOZ: 8 dkg vaj/margarin 30 dkg finomliszt 1 tasak sütőpor só őrölt fehér bors 3 tojás 2,5 dl tej 5 dkg trappista sajt Elkészítés: A borsót leöblítjük,lecsepegtetjük. A hagymákat zöld szárukkal együtt felkarikázzuk.A sonkát apróra felkockázzuk.A petrezselymet leöblítjük majd finomra vágjuk. Az olajat felforrosítjuk megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a borsót,néhány percig erős tűzön pirítjuk.Ízlés szerint sózzuk,fedő alatt 8-10 percig pároljuk,levét elfőzzük,végül belekeverjük a petrezselymet és hagyjuk kihűlni. A tésztához a vajat felolvasztjuk,hagyjuk langyosra hűlni,egy részével vékonyan kikenünk egy 12 csészés muffinformát vagy 12 alufoliatálkát.A sütőt előmelegítjük 200 fokra.A lisztet összekeverjük a sütöporral,ízlés szerint sóval és fehér borssal.Hozzáadjuk a tojásokat,apránként a tejet,a maradék olvasztott vajat.Aztán belereszeljük a sajtot,végül lazán belekeverjük a párolt zöldséget.Arányosan elosztva a formába simítjuk ugy, hogy az legfeljebb a csészék pereméig érjen és középső bordamagasságon 40-45 percig sütjük.A pirosra sült muffinokat 5 percig pihentetjük a formában,aztán még 5 percig hagyjuk hűlni a rácson. Tanácsok: Húsok köretének kínálhatjuk de önmagában is nagyon finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: rezi85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |