Tutireceptek.hu fejléc

Aprópecsenye Sztroganoff módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertésszűzpecsenye
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
25 dkg ecetes uborka
10 dkg füstölt szalonna
2 ek.liszt
1 babérlevél
2 csipet morzsolt kakukkfű
2 ek. paradicsompüré
1 dl száraz fehérbor
10-15 szem kapribogyó
2 dl tejszín
1 ek. mustár

bors
1-2 kk. citromlé

Elkészítés:
A húst 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát szeletekre, az ecetes uborkát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát apróra felkockázzuk, és a hagymával együtt üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a húst a liszttel, a hagymára dobjuk, folyamatosan keverve 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a bort, az ecetes uborkát, végül a kapribogyót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (20 perc).
A húshoz öntjük a tejszínt, majd mustárral, sóval, frissen őrölt borssal és citromlével ízesítjük, és éppen csak összeforraljuk. Párolt rizs,vagy burgonyapüré,illik hozzá.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mentaszörp Emyke módra » Pulykamell Gellért módra » Csirkeleves gourmand módra » Jégsaláta Franciska módra
» Májpástétom Maris módra » Sertésborda Paksa módra » Kelbimbó pármai módra » Friss kolbász bajor módra
» Túrófánk tünkány módra » Rétes lusta asszony módra » Pizzatekercs Nelli módra » Padlizsán keleti módra
» Máglyarakás Anikó módra » Turmix Kormi módra » Halleves horvát módra » Csirkecombok "Toros"-módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.