Tutireceptek.hu fejléc

Árvakása recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 liter savanyú káposztalé, 50 dkg. finom kukoricaliszt, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg. füstölt szalonna, csipetnyi só, 1 kiskanáél fűszerpaprika.

Elkészítés:
Kevés vízzel hígított savanyú káposztalevet felforraljuk. Ha lobogva forr folyamatosan beleszórjuk a kukoricadarát és közben simára elkeverjük. Lapos edénybe zsíros kanállal galuskát szaggatunk belőle. Közben a füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, majd a tepertőt kiszedjük. A zsírban a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, sózzuk, paprikázzuk.Tálaláskor a galuskákat megszórjuk szalonna tepertővel, dinsztelt vöröshagymával.

Tanácsok:
Hagyományosan készített, régi parasztétel.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsom gombás tojással » Zöld burgonyapogácsa » Gombás cukkini lepény » Parajjal töltött palacsinta
» Gomba pasteda » Rántottás paradicsom » Rakott paradicsom belga módra » Gyergyói burgonya
» Sült tök sajttal » Gombatokány zalai dödöllével » Kaporszósz Emyke módjára » Tojásos-gombás krumpli
» Karfiol fehér mártásban » Töltött gombafejek » Medvehagymás rántotta » Gombával rakott cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.