Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvával töltött liba recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 pecsenyeliba
30 dkg aszalt szilva
1/2 dl rum
fél citrom reszelt héja és kicsavart leve

törött fekete bors

Elkészítés:
Az aszalt szilvát előző nap annyi rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap kimagozom. A megtisztított, átöblített libát lecsöpögtetem, majd a hasát belülről sóval, borssal, citromhéjjal jól bedörzsölöm, és beletömködöm a szilvát. A nyílást jól összetűzöm, majd a liba bőrét sűrűn bevagdosom, hogy a felesleges zsír kisülhessen belőle. Akkora tepsibe teszem, hogy kényelmesen beleférjen, és a rumos-citromos vizet aláöntöm. A libát kívülről mindkét oldalán megsózom, és jó szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben két órán keresztül párolom. Ez után ellenőrzöm, hogy puha-e már a hús. A szárnyast óvatosan (lapátkanál segítségével) kiemelem a tepsiből, zsíros levét leöntöm, és visszatéve megpirítom. 15-20 percnyi pihentetés után feldarabolom, és meleg tálra teszem. A hasából kivett szilvát köré rakom. Párolt rizst kínálok hozzá.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött hal » Töltött paradicsompaprika » Töltött lasagnetészta » Tőltőtt burgonya
» Töltött cékla » Töltött gombóc almával » Töltött-rántott kifli » Töltött ananász
» Tojással töltött karalábé » Töltött csülök hidegen » Töltött krumpli » Libamájjal töltött gomba
» Sajttal töltött falatkák » Almával töltött camembert » Zsenge töltött karalábé » Csirkemájjal töltött gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.