Tutireceptek.hu fejléc

Barackos lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
300g liszt
150g vaj
3 kanál tej
csipet só
2 tojássárgája
70 porukor
barack
vajas szórathoz
60g dara
50g vaj
50g cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyurjuk és egy félórát pihentetjük.
Tepsi nagyságura kinyujtjuk, rátesszük a tepsibe, hámozott félbevágott barackokat rakunk rá. Meghintjük a vajas szórattal,és bemelegitett sütőben megsütjük.
Vajas szórat: a darát a cukrot s a vajat elmorzsoljuk, rövid időre a hütőbe rakjuk, majd rászórjuk a tésztára.

Tanácsok:
A kimaradt tojásfehérjét felverhetjük egy kis citromlével és a végén a tetejére tehetjük. Diót is szórhatunk közé, de ezek nélkül is finom és gyors süti.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: ana60


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barna lepény » Túrós-barackos alagút » Baracklepény » Káposztás lepény
» Barackos túrós » Őszibarackos süti » Őszibarackos szelet » Almás palacsintalepény
» Krémsajtlepény kékszőlővel » Sajtos-burgonyás lepény » Barackos teasütemény » Egreses lepény
» Sonkás-hagymás lepény » Kanonoklepény » Barackos rácsos » Almás-barackos sült metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.