Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás lepény recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg édeskáposzta, 15 dkg zsír (a dinszteléshez), 1 tojás, 5 dl tej, pici só, bors, 80 dkg liszt, 3 dkg élesztő, cukor

Elkészítés:
A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, sót, diónyi zsírt és a lisztet. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket, és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére sósat, a másik felére borsósat teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.


A receptet beküldte: csakizsoka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás knédli update1 » Nagyikám káposztás húsa » Túrós-barackos lepény » Kapros túróslepény
» Albán sajtos lepény » Flambírozott almáslepény » Bólyi túroslepény » Karfiollepénykék
» Káposztás liba. » Káposztás pogácsa » Káposztás pogácsa-finom » Áfonyás lepény
» Cukkinilepény » Diós-cseresznyés lepény » Kelkáposztás krumplileves » Cukkinis lepény



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.