Tutireceptek.hu fejléc

Báránysült sajtos besamellel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1.2 kg báránylapocka
3 dkg margarin
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
1 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyemzöld
kakukkfű

bors

Elkészítés:
A húst a csontról lefejtjük.A sót,a borsot és az összezúzott fokhagymát összekeverjük a citromlével,és ezzel a fűszerkeverékkel a húst jól bedörzsöljük.Ezután összegöngyöljük,és hústűvel összetűzzük.A hústekercset az olajon minden oldalán kissé megpirítjuk,majd az olajjal együtt sütőbe rakjuk.Közepes lángon,fólia alatt puhára pároljuk.Közben a lisztet a tejjel simára keverjük,beledobjuk a margarint és felfőzzük.A tűzről levéve belekeverjük a sajtot,a finomra vágott petrezselymet és a kakukkfüvet.A húst a sütőből kivesszük,kissé hűlni hagyjuk,majd a besamellmártással bekenjük.Tíz percre visszatesszük a sütőbe,és világosra sütjük.Öt percig állni hagyjuk,majd felszeletelve tálra rakjuk.Pároltzöldséggel és sültkrumplival kínáljuk.

Tanácsok:
Ha valaki nem szereti a bárányhúst,természetesen más hússal is nagyon finom étel.A köret ízlés szerint bármi lehet.Nagyon finom,érdemes kipróbálni!:D

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Zsé19


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Feta sajtos cukkini » Omlós sajtos » Krémsajtos eperparfé » Sajtos rúd Ági módra
» Sajtos rakott tészta » Sonkás sajtos karfiol » Tejfölös-sajtos karfiol » Sajtos rakott
» Sajtos csiga » Sajtos rizottó » Norbi Brokkolis sajtos hús » Zsuzsi sajtosa
» Krémsajtos rúd » Sajtos makaróni » Kecskesajtos felfújt UD2 » Sajtos sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.