Tutireceptek.hu fejléc

Borzas Kata, ahogy a nagymamámtól tanultam recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
töltelékhez:
75 dkg túró
cukor (ízlés szerint, én 8 evőkanálnyit használok)
1 citorm reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
4 tojásfehérje habbá verve
esetleg mazsola (én nem teszek bele, mert nem szeretem)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőben tartjuk 1 napig. Másnap zsiradékkal kikent, lisztezett tepsibe (36 x 25 cm) nagy lyukú reszelőn a tészta felét reszelem. Ráteszem a tölteléket és ráreszelem a tészta másik felét. Úgy sütöm meg, mint a linzert (180 fok, kb. 40 perc; tűpróbáig).

Változatok:
1. az első réteg tésztára baracklekvárt kenek a túrótöltelék alá
2. a túrótöltelékre gyümölcsöt (pl. kimagozatt meggyet, cseresznyét esetleg vegyesen mindkettőt) teszek és utána reszelem rá a tészta másik felét


A receptet beküldte: csibi59


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzaskata » Spenót - Ahogy én csinálom » Borzas pogácsa » Borzas Kata 2
» Borzas sertésszelet » Borzas hús » Pizza ahogy mi szeretjük » Földimogyorós borzaska
» Borzas szelet » Brassói, ahogy én készítem » Borzashús » Tiramisu ahogy én készítem
» Borzas sertésmáj » Sülthús ahogy mi szeretjük » Borzas eper » Borzas eper 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.