Tutireceptek.hu fejléc

Céklaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db sárgarépa
2 db zellerszár
12.5 dkg káposzta
2 e.k. napraforgó olaj
20 dkg paradicsom
40 dkg cékla
1 l víz
1 m.k. só
stevia
1.5 dl tejföl
1 e.k. zellerlevél

Elkészítés:
céklákat alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. A répákat és a zellerszárat megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A káposztát csíkokra vágjuk.

Kevés olajon 10 percig pároljuk az előkészített zöldségeket. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt, héjatlan paradicsomot, felforraljuk, és kis lángon kb. 20 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Közben lehúzzuk a cékla héját és kockákra vágjuk. A leveshez adjuk, sózzuk, édesítjük. Még 3-4 percig főzzük.Majd...
Össze turmixoljuk.
Minden adagot 1-1 evőkanál habosra kevert tejföllel díszítve és egy kevés finomra vágott zellerlevélet teszünk.


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg céklaleves » Lengyel hideg céklaleves » Kefíres céklaleves » Céklaleves túrógaluskával
» Tejfölös céklaleves » Zöldséges céklaleves » Reform céklaleves » Kínai zöldségleves
» Nyírségi gombócleves 2. » Erdélyi csorbaleves » Burgonyakrém leves » Májgombóc-húsgombóc
» Savanykás krumplileves » Zserbó F.N.A. » Sajtleves húsgombóccal » Mustáros-szezámos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.