Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecombok juhtúrós almaágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4-6 csirke alsó- vagy felsőcomb
2-4 alma
4-6 evőkanál juhtúró

bors
és/vagy ízlés szerint sült csirke fűszerkeverék

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a csirkecombokat befűszerezem és félreteszem, amíg elkészítem az almaágyat.

Az almákat megmosom, és keresztben félbevágom. Ezután egy kisebb kés hegyével (vagy egy kanállal) kivájom az almafelek magházát maradéktalanul. Az almákat egy nagyobb jénai vagy egy kisebb tepsi aljára fektetem, és a vájatokba beleadagolom a juhtúrót, végül megszórom frissen őrölt borssal az egészet. Ráültetem a csirkecombokat, és lefedem alufóliával az edényt.

180-200 fokon sütöm így 30-40 percen át - vagy amíg a csirke megpuhul. Utána leszedem a fóliát, és visszadugom a sütőbe még 15-20 percre, hogy a combok kicsit megpiruljanak, és az almák leve elfőhessen. Salátával vagy krumplipürével tálalom.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós lasagne » Juhtúrós kocka » Sonkás juhtúrós karfiol » Juhtúrós rakott brokkoli
» Juhtúrós calzone » Ízes juhtúrós pogácsa » Kapros juhtúrós lángos » Juhtúrós puliszka
» Tartáros csirkecombok » Juhtúrós Lepény Albi módra » Kapros, juhtúrós galuska » Juhtúrós pogim
» Juhtúrós-sajtos muffin » Juhtúrós kelbimbós sali » Juhtúrós lepény » Juhtúrós sós sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.