Tutireceptek.hu fejléc

Cukkini ropogós tésztában recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Cukkini
25-30 dkg liszt
1 tojás

bors
szárított petrezselyem
víz
olaj

Elkészítés:
A cukkinit felkarikázom, a magokat eltávolítom, a karikákat megpucolom, tálcára teszem és sózom.
A lisztet a tojással és kevés vízzel elkeverem.
Belekeverem a sót, borsot és a petrezselymet.
Viszonylag sűrű tésztát kell kapni, ezért a vízzel óvatosan bánjatok, ha folyós lett, liszttel utána lehet sűríteni.
A cukkini karikákat adagonként beledobálom a tésztakeverékbe és azonnal kezdem sütni a forró bő olajban. Aranybarnánál kicsit sötétebb legyen, akkor biztosan a cukkini is puha belül.Lecsepegtetés után azonnal fogyasztandó.

Tanácsok:
Frituban érdemes sütni, mert abba biztonságosan lehet nagy adagokat kisütni, ráadásul ennek az ételnek a bő olajban gyorsan sütés a lényege.
Nagy társaság esetén is jut mindenkinek a következő adagig.
Ha nem szereti valaki sötét bundában az ételt, párolja előtte meg kicsit a zöldséget.
Ez a tésztás technológia bármilyen zöldséggel jó,(krumpli, padlizsán, karfiol, répa, brokkoli) de működik rákkal is.
Kísérletezzek és osszátok meg velem, milyen lett.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Szivett


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi sajtos ropogósa » Cukkinis rizs csirkehússal » Metéltropogós » Töltött cukkíni....
» Ropogós zabpelyhes bomba » Rakott cukkinis palacsinta » Rakott cukkini ala Niobe » Baconös-cukkinis nyúl
» Cukkinis csirkeszeletek » Sajtos ropogós » Cukkinis-spárgás spagetti » Cukkinis carbonara
» Tejfölös-paprikás cukkini » Cukkini-krokett másképpen » Cukkinis-fetás lepénykék » Ropogós garnélarák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.