Tutireceptek.hu fejléc

Dióval töltött alma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-4 alma
-10 dkg dióbél
-10 dkg cukor
-4 dl vörösbor
-5 evőkanál méz
-örölt fahéj
-3 evőkanál narancsszörp
-2 dl tejszinhab
A tésztéhoz - 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 3 evőkanál cukor, fél csomag sütőpor.

Elkészítés:
A lisztből a vajjal, a cukorral, a tojással és a sütőporral tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, majd 1 cm vastagra nyújtjuk, és akkora karikákra szaggatjuk, amekkora az almák átmérője (kb.8-9cm) Előmelegitett sütőben mintegy 20 perc alatt kisütjük . Mig a tészta sül, a borhoz keverjük a szörpöt és a cukrot,kevés örölt fahéjjal izesitjük. A meghámozott almákat félbevágjuk, magházukat kivájjuk (kissé mélyebben,hogy legyen helye a tölteléknek). Az almákat fedő alatt pár percig pároljuk az izesitett borban, majd kivesszük és megtöltjük a cukorral elkevert darált dióval. Mézzel elkevert tejszinhabot teszünk a tetejükre, majd a habos felükkel lefelé a süteménykarikákra helyezzük. Hidegen kináljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött karaj, másképpen » Töltött burgonya tojással » Madra töltött káposztája » Töltött tojás paleosan
» Töltött ostya 1. » Tojással töltött borda » Diós töltött káposzta » Cukkini töltött
» Fennséges töltött husi » Cserkész töltött burgonya » Neszmélyi töltött hús » Töltött kókuszos sütemény
» Májjal töltött tojás » Finom töltött kifli » Juhtúrós töltött gomba » Juhtúrós töltött krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.