Tutireceptek.hu fejléc

Epres gombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 2 dkg vaj
- só
a töltelékhez:
- 30 szem nagyobb eper
a nyújtáshoz: liszt
a gombócra:
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és áttörjük. Ezután a liszttel, a tojássárgájával és a vajjal összedolgozzuk.
A tésztát liszttel behintett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd 5 centis négyzetekre vágjuk. Az epret lecsumázzuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd a tésztanégyzetek mindegyikére 1-1 szemet teszünk. A tésztalapokból ezután gombócokat formálunk, amiket lobogva forró, sós vízben kifőzünk. Közben a zsemlemorzsát a forró margarinon aranysárgára pirítjuk. A gombócokat leszűrjük, lecsepegtetjük, és a morzsába forgatjuk.
A porcukrot a fahéjjal ösz-szekeverjük, a gombócokat a fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Veronai gombóc » Szilvás gombóc diétásan » Epres tejkoktél » Burgonyagombóc káposztával
» Alföldi húsgombóc recept » Epres krémes » Epres-banános turmix » Szilvás gombóc kásképp
» Vadas gombóckáim » " Epres-túrós palacsinta" » Dinnyés-epres turmix » Epres-pudingos szelet
» Túrógombóc tepsiben sütve » Csípős húsgombóc » Panna Cotta epres szósszal » Rizsleves húsgombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.