| Epres gombóc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg burgonya - 15 dkg liszt - 1 tojássárgája - 2 dkg vaj - só a töltelékhez: - 30 szem nagyobb eper a nyújtáshoz: liszt a gombócra: - 10 dkg zsemlemorzsa - 10 dkg margarin - 5 dkg porcukor - 1 kiskanál őrölt fahéj Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és áttörjük. Ezután a liszttel, a tojássárgájával és a vajjal összedolgozzuk. A tésztát liszttel behintett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd 5 centis négyzetekre vágjuk. Az epret lecsumázzuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd a tésztanégyzetek mindegyikére 1-1 szemet teszünk. A tésztalapokból ezután gombócokat formálunk, amiket lobogva forró, sós vízben kifőzünk. Közben a zsemlemorzsát a forró margarinon aranysárgára pirítjuk. A gombócokat leszűrjük, lecsepegtetjük, és a morzsába forgatjuk. A porcukrot a fahéjjal ösz-szekeverjük, a gombócokat a fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |