Tutireceptek.hu fejléc

Erdőmester sült, kuktában készítve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
* 50 dkg tarhonya
* 2 fej vöröshagyma
* 20 dkg füstölt kenyérszalonna
* 1 evőkanál pirospaprika
* zsemlemorzsa
* 1 kg sertéscomb
* 1 kg marhafelsál
* 5 dl tejföl
* só
* bors
* ... és egy kukta

Elkészítés:
Ujjnyi szeletekre vágom a húsokat, és kiklopfolom a következőképpen: minden szelet húst sózok-borsozok, megszórom zsemlemorzsával bőven mindkét oldalát, és ezt klopfolom a rostok közé. A füstölt kenyérszalonnát felkockázom, kuktába teszem, kiolvasztom, majd megpirítom rajta a hagymákat. A tűzről félrehúzva rárétegezem a húsokat. Minden réteg közé tejföl és egy kis paprika kerül. Zárom a kuktát, és kb. 2 óra alatt, lassú tűzön készre főzöm, majd legalább 3 órát várok, és nem veszem le a kukta fedelét. Tálalás előtt a tarhonyát olajon megpirítom, megfőzöm, lefedve szikkadni hagyom.

Tanácsok:
Tejföllel díszítem, sokféle savanyúsággal tálalom.


A receptet beküldte: pingumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors krumpli kuktában » Pacalpörkölt kuktában » Tarhonya kuktában » Erdőmester
» Káposztás oldalas kuktában » Gomba vadasan elkészítve » Zserbó-Canderelel keszitve » Sváb szelet
» Vendégváró tejszines hús » Ashanti csirke » Szilvás máj » Göngyölt gombás karaj:
» Rakott csirkemell gombával » Mustáros tepsis csirkemell » Citromos-mézes csirke » Pulykarolád spárgával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.