Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sertésmáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertésmáj
tej
12 gerezd fokhagyma
kevés étolaj

liszt

Elkészítés:
A sertésmájat szeletekre vágom, majd legalább 1 óráig annyi tejben áztatom, amennyi ellepi.
A fokhagymát lepréselem, majd megsózva az étolajban megpárolom.
Olajat melegítek, és lisztbe mártott májszeleteket kisütöm benne. Nem szabad gyorsan, sütni, azért hogy a közepe is átsüljön, de ne legyen kemény; rózsaszínű maradjon a közepe. Tálba szedem, megsózom és bőségesen megöntözöm a fokhagymával.

Tanácsok:
Tört burgonyával, savanyúsággal tálalom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás camembert-leves » Fokhagymáscsirke baconban » Fokhagymás halfilé » Fokhagymás sertésmáj 2
» Fokhagymaszósz » Fokhagymás tört burgonya » Fokhagymás pogácsa » Fokhagymás rakott csirke
» Fokhagymás brokkolisaláta » Spárgás sertésmáj » Fokhagymás sült krumpli » Fokhagymás Graham kenyér
» Fokhagymás bagett » Borzas sertésmáj » Libacomb fokhagymásan » Fokhagymás vaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.