Tutireceptek.hu fejléc

Gluténmentes kenyér chia maggal és mandulával recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
200 g nyers mandula
100 g mazsola vagy datolya
60 g lenmag
60 g psyllium héj
25 g chia mag
200 g vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
½ citrom meghámozva, kimagozva
25 g szárított paradicsom
1 ½ evőkanál só és fekete bors keveréke

Elkészítés:
Ha fahéjas-mazsolás, édes kenyeret szeretnénk készíteni, hagyjuk ki a fokhagymát és a paradicsomot, helyettük használjunk kókuszpelyhet! Tegyünk a tésztába 2 teáskanál fahéjat és 50 g mazsolát.

A mandulát, a psylliumot, a lenmagot és a chia magot tegyük turmixgépbe és turmixoljuk addig, míg lisztes állagot nem kapunk. Ezután a hagymát, a fokhagymát, a citromot, a paradicsomot, a sót és a tetszés szerinti fűszereket maximum fokozaton 7 másodpercig turmixoljuk. A nedves hozzávalókat öntsük a szárazakhoz, keverjük össze és addig gyúrjuk, míg tészta nem lesz belőlük. Mikor a tészta összeállít, osszuk három egyenlő részre, tegyük bele őket olívaolajjal vagy kókuszolajjal kikent tepsibe, hogy ne ragadjanak le. Ezután 100 fokos sütőbe tegyük be és süssük 3-4 órán át. Ha elkészült, 10 perc alatt hagyjuk kihűlni. Akár nyersen, sütés nélkül is fogyasztható, mivel nem tartalmaz sem tojást, sem tejet.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-zabpelyhes kenyér » Zöldségtorta mandulával » Málnalekváros bundáskenyér » Narancsos püspökkenyér
» Jól sikerült kenyerem » Zsíroskenyér másképpen » Vajaskenyér » Töltött kenyér másképp
» Bundáskenyér másként » Pisztráng mandulával sütve » Tojáskrém kenyérre » Az én kenyerem
» Kenyérpuding(Kata-féle) » Andi töltött kenyere » Palacsinta (gluténmentes) » Bundás kenyér - másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.