Tutireceptek.hu fejléc

Gulyásleves gombával. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg. gulyáshús, 20 dkg. sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma,2 evőkanál sertészsír, 1 nagy evőkanál fűszerpaprika, 1 kiskanál csípős fűszerpaprika, 20 dkg. vargánya (tinóru) gomba, só, 1 dl. tejföl, 1 csokor petrezselyem levél.

Elkészítés:
A húsokat egyenletesen kockára vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágva a forró zsíron aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve bőségesen megszórjuk a fűszerpaprikával. Elkeverjük és hozzáadjuk a húst, a felszeletelt gombát. Megszórjuk sóval, csipetnyi őrölt fekete borssal és felöntjük vízzel. Készre főzés után tejfölözzük és apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Készíthető sárga rókagombával, csiperkével, de szárított gombával is. Ez utóbbi esetben előbb áztatni kell a száritmányt, majd az áztatólével együtt adjuk a húshoz.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gulyásleves csipetkével » Paleo gulyásleves » Gulyásleves bográcsban » Gulyásleves Mariann módra
» Gulyásleves másképpen » Gyergyói gulyásleves » Erdélyi gulyásleves » Gulyásleves (pörköltből)
» Gulyásleves » Hamis gulyásleves » Ízletes gulyásleves » Krumplisgombóc leves
» Hamis májgaluska » Egzotikus gyümölcsleves » Burgonyagombóc leves 2. » Fokhagymás diós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.