Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói gulyásleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg. marha-vagy sertéshús,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál sertészsír,
1 kiskanál fűszerpaprika,
só,
őrölt feketebors,
1 db. tojás,
20 dkg. liszt,
őrölt köménymag,
tejföl izlés szerint

Elkészítés:
A húst felkockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és a zsiradékban szalmasárgára mewgpiritjuk. Hozzáadjuk a húst, és kevés vizet is aláöntve fehéredésig piritjuk, majd meghintjük fűszerpaprikával. Felengedjük vizzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük, amig megpuhul. Ekkor tojásból,lisztből és kevés vízből csipetke tésztát gyúrunk, amit ujjnyi vastagra sodrunk, majd éles késsel aprózzuk és a leveshez adjuk A kászrefőzéskor kevés őrölt köménymaggal megszórjuk, a levest felrottyantjuk. Tálaláskor tejfelt kínáljunk hozzá.

Tanácsok:
Gazdagitják hirip ( tinórú) gombával is, amit a hússal együtt piritanak.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói mandulás patkó » Hamis gulyásleves » Gyergyói rakott puliszka » Gyergyói almás palacsinta
» Gulyásleves Mariann módra » Erdélyi gulyásleves » Gyergyói tepertős pogácsa » Gyergyói szelet diókrémmel
» Gyergyói palacsinta » Paleo gulyásleves » Gulyásleves bográcsban » Gulyásleves másképpen
» Gulyásleves csipetkével » Gyergyói szilváslepény » Gulyásleves (pörköltből) » Gyergyói májpástétom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.