Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 egész csirkemell filé

A páchoz:

1 ek. étkezési kukorica keményítő
1 ek. szójaszósz
1 ek. balzsamecet
1 kk. reszelt gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. grill fűszerkeverék
bors


1 szál zöldhagyma
fél üveg bambuszrügy

Habaráshoz:

2 dl tejföl
1 ek. liszt

Elkészítés:
A nagyobb csíkokra vágott csirkemell filét beletesszük a fűszerekből és az étkezési keményítőből készített pácba. Legalább fél órát pihentetjük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a bepácolt csirkemell filéket alaposan átforgatjuk. Amikor kicsit megpirultak, felöntjük 2 dl vízzel és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, egy szál karikára vágott zöld hagyma és a bambuszrügyet keverjük bele.
2 dl tejfölben elkeverünk 1 ek. lisztet, ezzel besűrítjük a ragut, majd jól kiforraljuk.
Párolt rizzsel tálaltam.
A párolt rizst vágott medvehagymával szórtam meg.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell eperrel » Mandarinos csirkemell » Szabolcsi csirkemell » Narancsos csirkemell
» Bakonyi csirkemell 2. » Mézes banános csirkemell » Sajtos májas csirkemell » Csirkemelles tészta wokban
» Csirkemell á la Stik » Gyömbéres hagymatea » Gyömbéres kávé » Sajtos rakott csirkemell
» Parmezános csirkemell » Brokkolis csirkemell 1. » Szalonnás csirkemellsült » Csirkemell Edit módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.