Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás rostélyos sült hagymával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg marhacomb, 8 közepes fej vöröshagyma, 4 evőkanál mustár, ízlés szerint: só, őrölt fekete bors, flekken fűszerkeverék. A kisütéshez:
20 dkg disznózsír, vagy 3 dl napraforgó olaj.

Elkészítés:
A hússzeleteket gyengén klopfoljuk, de csak annyira, hogy a rostok kissé felpuhuljanak. Ezután ízesítjük a fűszerekkel, és az egyik oldalukat megkenjük a mustárral, aminek vastagsága ízlés dolga, de jó vastagon az igazi. A szeleteket tálba tesszük, az olajjal meglocsoljuk és egy napig hűtőben pácoljuk. A pácolt szeleteket serpenyőben hirtelen megsütjük, majd tányérra szedve fóliával lefedjük. A hagymákat kb fél centis karikára vágjuk, majd szétszedegetjük liszttel megszórjuk és a forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Tálaláskor a megsült vöröshagymát a hússzeletekre halmozzuk és melegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Háromhagymás gombaleves » Bundás rostélyos » Hagymás tintahalsaláta » Hagymás-sajtos pirítós
» Lilahagymás pogácsa » Mustáros szelet hagymával » Hagymás krumplisaláta » Fokhagymás süllő
» Hagymás zeller saláta » Fokhagymás újburgonya » Hagymasaláta 2 » Fokhagymás marhapörkölt
» Fokhagymás csülökfalatkák » Hagymás burgonyasaláta » Hagymás pite » Hagymás tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.