Tutireceptek.hu fejléc

Hájas lekvárral recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg háj
3 evőkanál ecet
1 kg liszt
1 kávés kanál cukor
1 kávés kanál só
1 tojás
2 dl tejföl
2 dl aludt tej

Elkészítés:
A hájat az ecettel összedolgozzuk. Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Jó nagyra kinyújtjuk, rákenjük a háj felét és kettéhajtjuk. Erre a maradék háj felét rákenjük és ketté hajtjuk.
A maradék hájjal bekenjük a tésztánkat és megint összehajtjuk. 15 percig pihentetjük és elnyújtjuk a tésztánkat. Megint pihen 15 percig és megint elnyújtjuk. Ezt még egyszer megismételjük. A harmadik kinyújtás után kockákra felvágjuk. Rakunk a közepére egy teáskanálnyi lekvárt ( barack vagy szilva lekvár ) és hátomszögre összehajtjuk. Egymás mellé sorba berkjuk a tepsibe és kisütjük világos barnára. Ha kihült porcukorral leszórjuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dédanyáink hájas sütije » Hájastészta » Hamis hájas tészta » Hájas tészta másképp
» Máktorta lekvárral » Hájas sütemény » Turotorta afonya lekvarral » Burgonyás gombóc lekvárral
» Hájas (különleges) » Hamishájas kifli » Sörkifli lekvárral töltve » Hájas tészta
» Kelt hájas süti » Mentolos csokoládétorta » Aranyfánk burgonyából » Rafaello golyó


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.