Tutireceptek.hu fejléc

Héjában sült burgonya tonhallal és metélőhagymával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 sütni való burgonya
250 g sovány cottage cheese, vöröshagymával és metélőhagymával ízesítve
200 g konzerv tonhal (sós lében eltéve, leszűrve)
1 szár szárzeller, felszeletelve
3 szál újhagyma, vége levágva, felszeletelve
Tabasco szósz és zöldsaláta a tálaláshoz

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütőt 160 fokra). Szurkáljuk meg a burgonyákat villával. Tegyük őket a sütőbe és süssük 60-90 percig, vagy addig amíg a belsejük megpuhul.
2. Közben keverjük össze az ízesített cottage cheese-t a tonhallal, a szárzellerrel és az újhagymával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. Tálaláskor vágjunk mély keresztet mindegyik sült burgonyába, kissé húzzuk szét őket és töltsük beléjük a tölteléket. Locsoljuk meg néhány csepp Tabasco szósszal, és kínáljuk zöldsalátával.

Tanácsok:
Ne ijesszen el senkit a hosszú elkészítési idő, hiszen az előkészületek mindössze tíz percet igényelnek, a többit már a sütő végzi:D

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 237 kcal
Szénhidráttartalom: 39 gramm
Zsírtartalom: 1 gramm

A receptet beküldte: freshlinda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás édesburgonya » Karfiol burgonyával » Amerikai burgonya » Kapros újburgonya
» Pazar burgonya » Rakott karaj burgonyával » Ticinói burgonyás tál » Édesburgonya kukoricával
» Túróval rakott burgonya » Burgonya hajó » Burgonyasaláta majonézesen » Cukkinis burgonyafasírt
» Svájci újburgonya » Francia burgonya másképp » Burgonyás lepény » Empanadas tonhallal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.