Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Fél kiló sertéshúsból pörkölt
1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
1 tojás
1 kanál búzadara
1 kanál zsír

tejföl

Elkészítés:
A pörköltet ledaráljuk és kevés szafttal vagy tejföllel krémszerűvé keverjük. A krumlit kockára vágjuk és megfőzzük, leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást, 1 kanál búzadarát, és kevés zsiradékot. Gyorsan összegyúrjuk. Olyan tésztát csinálunk, mint a szilvásgombócnak, csak a gombóc közepébe a húsos töltelékből rakunk. Lobogó sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor van kész. A maradék pörköltszaftot behabarjuk. és a gombócok mellé tálaljuk. Ha kevésnek bizonyulna pörköltszaftunk, lehet kockával pótolni.


A receptet beküldte: Mida8181


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns rizsgombóc » Májgombóc picit másképp » Túrógombóc kukoricadarával » Túrógombóc zabpehellyel
» Kukoricadaras gomboc » Húsos rakott kelbimbó » Tejbegrizes túrógombóc » Hideg túró gombócz :)
» Tökgombóc kapormártással » Marhahúsleves májgombóccal » Amszterdami húsos metélt » Sőrben sültgomboc 2
» Rizsgombóc » Túrógombóc egyszerűbben » Májgombóc Erzsi módra » Túrógombóc 2.



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.