Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol-póréhagyma püré recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
fej karfiol
1 szál póréhagyma
5 dkg vaj
1 dl tejszín
só, bors

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, a pórét felszeletelem kb 5 cm.es darabokra és kevés forró, sós vízben teflon lábosban puhára főzöm.Hagyom, hogy a víz teljesen elpárologjon róla, közben kevergetem.Beleteszem a vajat és a tejszínt, és botmixerrel pépesítem.

Tanácsok:
Tökéletes köret pl. krumplipüré kiváltására és nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz.

Elkészítési idő: 20 perc
Szénhidráttartalom: kevés gramm

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizzsel töltött póréhagyma » Fokhagymás tört burgonya » Birsalam kompót » Céklás zöldséges rizsköret
» Burgonyás rétes » Színes sajttekercs » Bihari Töltött Burgonya » Szezámos rizs
» A tuti rizsfőzés módszere » Yorkshire puding » Sáfrányos rizs » Tejfölös-sajtos brokkoli
» Tarhonya kuktában » Zsemlés köret » Galuska (nokedli, nokli) » Krumpli móring (családi adag)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.