Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztatekercs rántva recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 szép nagy kelkáposztalevél,
10 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
2 dl tejföl,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
csipetnyi köménymag,
só.

A panírozáshoz:
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa.

A kisütéshez: olaj.

Elkészítés:
A kelkáposztaleveleket bő forró vízben 5 percig pároljuk (óvatosan, hogy nehogy elszakadjanak). A főzővízből kivéve, a nedvességet leitatjuk róluk. A tejfölbe belekeverjük a reszelt sajtot, a tojást, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és egy csipetnyi sót. A káposztaleveleket kiterítve megkenjük a sajtkrémmel, és szorosan felcsavarjuk (fogpiszkálóval össze is tűzhetjük a tekercseket). A megtöltött tekercseket hagyományos módon, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban megsütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonka rántva » Juhtúrós halfilé rántva » Pacal rántva » Töltött gombafejek rántva
» Sütőtök rántva » Paradicsom rántva » Sajtos darált hús rántva » Sonkába tekert sajt rántva
» Tojás rántva, feltétnek » Camamber sajt rántva » Darált hús rántva » Sajtos csirkemell rántva
» Tökfasírt rántva » Békacomb rántva » Kelkáposztatekercs másként » Karfiol rántva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.