Tutireceptek.hu fejléc

Kemencés sertéscsülök raguval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nagy kicsontozott csülök, 1 kg burgonya, 3-4 gerezd fokhagyma.A raguhoz: 15 dkg füstölt szalonna, 1 szál házi füstölt kolbász, 25 dkg erdei gomba, 50 dkg zöldborsó, 4 közepes fej vöröshagyma. A tűzálló tál kikenéséhez: sertészsír.

Elkészítés:
A csülköt kicsontozzuk, majd 3-4 gerezd fokhagymával feltesszük főni. A burgonyát héjával, enyhén sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut. A füstölt szalonnát megolvasztjuk, majd a kisűlt zsíron a karikára vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Ha átpárolódott következik a vékonyra szeletelt gomba és a zöldborsó. Együtt pároljuk, amíg minden megpuhul. A végén hozzátesszük a vékonyan felszeletelt kolbászt is. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd hámozás után a megfőtt burgonyát felszeletelve belerakjuk és erre ráhelyezzük a bontott csülköt bőrével felfelé. Előmelegített kemencébe (sütőbe) toljuk és szép pirosra sütjük. Tálaláskor a kiporciózott burgonya és csülökdarabok mellé rakjuk az elkészített ragut és friss kenyérrel, pincehideg borral kínáljuk.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karajcsíkok fügés raguval » Borjúpecsenye tökraguval » Zöldmetélt piros raguval » Szarvacska Mexikói Raguval
» Kemencés harcsa » Csirkecomb ananászraguval » Spagetti garnélás raguval » Székely sertéscsülök
» Karaj sonkaraguval » Sertéscsülök pékné módra » Tészta zöldséges ragúval » Kemencés lángos
» Gnocchi brokkolis raguval » Párolt marha sütőtökkel » Fasírt Marcipanbaba módra » Köfta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.