Tutireceptek.hu fejléc

Köményes-mandulás borkorcsolya recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
ízlés szerint szeletelt mandula,
köménymag,
1 db tojás,
csipet só,
1 dl tejföl,
2 dkg élesztő,
2 db tojássárgája,
10 dkg vaj,
25 dkg finomliszt.

Elkészítés:
Elmorzsoljuk a lisztet az élesztővel, beletesszük a langyos vajat, a tojássárgájákat, a sót meg a tejfölt, és kemény tésztát gyúrunk belőle.
Egy óra hosszat hideg helyen pihentetjük, majd liszttel megszórt gyúródeszkán egy centi
vastag téglalappá kinyújtjuk.
A tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük köménymaggal és durvára vágott mandulával.
Derelyemetszővel rudacskákra vágjuk, kizsírozott tepsire tesszük, és előmelegített, forró sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hájas borkorcsolya » Sajtos borkorcsolya » Húsvéti borkorcsolya » Borsos fonat
» Tavaszi tekercs » Sajtos-barnarizses pite » Ínycsiklandó kapros csoda » Kefires kifli
» Sonkás-sajtos croissant » Sajtos rúd tojás nélkül » Túró puffancs sütőben » Perec.
» Diós sajttekercs » Joker pogácsa » Mogyoróvajas tekercs » Óriás rongyos kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.