Tutireceptek.hu fejléc

Köménymagleves buggyantott tojással recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 db tojás, 2 kiskanál köménymag, 1,5 liter víz, só,olaj, 1 evőkanál liszt, 1 kiskanál pirospaprika, 2 evőkanál citromlé, csipetnyi őrölt fekete bors, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 szelet pirított kenyér kis kockára vágva.

Elkészítés:
A lisztet az olajban - állandó keverés mellett - világosbarnára pirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Közben megsózzuk és beleszórjuk a köménymagot is, majd kb 5-6 percig főzzük. Tűzről lehúzzuk és leszűrjük a levet a magokról. Visszatesszük a tűzre és ízesítjuk citromlével, csipetnyi borssal. A tojásokat egészben belebuggyantjuk a forrásban levő levesbe és még főzzül 3-4 percig. Jó, ha a tojások belseje híg marad.Tálalás előt megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás sajtos tojássaláta » Sóskaleves, tojással » Fitt tojássaláta » Sült gomba tojással
» Sajtos almás tojássaláta » Pirított kenyér tojással » Káposztaleves tojással » Köménymaglevesem
» Tojással töltött káposzta » Rakott hús tojással » Madársaláta főtt tojással » Ananászos tojássaláta
» Tojással rakott zölbab » Magyaros tojássaláta » Tojással töltött borda » Sóskaleves főtt tojással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.