Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricadarás-zabpelyhes-répás lepényke (makrobiotikus) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 dl kukoricadara
3 dl zabpehelyliszt
2-3 db friss sárgarépa
fél csomag sütőpor
Himalája só - ízlés szerint
3 dl mandulatej, rizstej, szójatej (bármelyik jó)
kevés citromlé
zöldpetrezselyem
olaj

Elkészítés:
Egy tálban az olaj kivételével mindent összekeverek. Először a száraz anyagokat, utána a tejpótlót. (Aki nem diétázik, joghurttal készítheti a tejpótlók helyett.)

A sárgarépát felkarikázom, és a végén ezt is belekeverem.

30-40 percet állni hagyom, ezután vagy muffinsütőben, vagy tortaformában, vagy csak simán serpenyőben sütöm ki, amit előtte jól kiolajozok. A tetejére is kanalazok egy kevés olajat, és 200 C fokon 20-25 perc alatt (méretétől függően) aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis lepénykék » Chillis lepényke » Pita görög lepénykenyér » Káposztás lepénykék
» Karfiollepénykék » Joghurtos lepényke » Lepénykenyér » Brokkolis lepénykék
» Sajtos lepénykék » Almás lepényke » Krumplilepénykék » Túrós lepényke
» Cukkinis-fetás lepénykék » Citrom felfújt » Diós-pamezános keksz » Retro sajtos tallér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.