| Kukoricadarás-zabpelyhes-répás lepényke (makrobiotikus) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 dl kukoricadara 3 dl zabpehelyliszt 2-3 db friss sárgarépa fél csomag sütőpor Himalája só - ízlés szerint 3 dl mandulatej, rizstej, szójatej (bármelyik jó) kevés citromlé zöldpetrezselyem olaj Elkészítés: Egy tálban az olaj kivételével mindent összekeverek. Először a száraz anyagokat, utána a tejpótlót. (Aki nem diétázik, joghurttal készítheti a tejpótlók helyett.) A sárgarépát felkarikázom, és a végén ezt is belekeverem. 30-40 percet állni hagyom, ezután vagy muffinsütőben, vagy tortaformában, vagy csak simán serpenyőben sütöm ki, amit előtte jól kiolajozok. A tetejére is kanalazok egy kevés olajat, és 200 C fokon 20-25 perc alatt (méretétől függően) aranybarnára sütöm. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |